Vivien blogja

Vivien blogja

Az élő vászon – egyszerű smink

2021. május 11. - Vivien Blogja

„Élő vászon” furcsán hangozhat, de tényleg így gondolok az arcunkra, ha sminkelésről van szó. Persze, mint a festésnél, itt is alapszabály, hogy tiszta vászon, tiszta munka. Ez annyit tesz, hogy a smink nem old meg minden problémát, és nem is szépít, ha az arcunk, nincs megfelelően előkészítve a sminkeléshez.

Ha a nagyon az elejére akarunk menni, akkor kezdjük az arcápolásnál. Fontos, hogy a bőr típusunknak megfelelően ápoljuk az arcunk. Első lépes mindig az arctisztítás: ez annyit tesz, hogy közvetlenül a sminkelés előtt lemossuk az arcunkat egy tisztítóval. Ezt követi a hidratálás. Ha vízhiányos, száraz bőrünk van, akkor fontos, hogy sminkelés előtt, megfelelően hidratáljuk az arcunkat, ha pedig olajos zsíros a bőrünk, főleg a T-vonalban vagy az orrunknál, akkor a megfelelő krémekkel szárítsuk kicsit az arcunk, hogy kordában tartsa a faggyútermelést. Ha ezekkel megvagyunk, nekiállhatunk a sminknek.

Hogy mivel kezdek, az függ attól is, hogy milyen sminket készítek. Ha csak egy sima egyszerűt, akkor az arcommal kezdek, hiszen nem használok a szememre mást szempillaspirálon kívül, nincs minek lepotyognia a szemem alá. Viszont, ha egy erősebb vagy kreatív sminket készítek, akkor a szemmel kezdek, hiszen a festék lepotyog a szemünk alá, amit nehezebb úgy leszedni, hogy már lealapozóztuk a bőrünk.

Egyszerű sminknél is először előkészítem az arcom egy primer segítségével, amely feltölti a pórusokat és simább lesz a bőrfelület. Ezt követi nálam az alapozó: itt fontos kiemelni, hogy mindig a bőrtónusunknak megfelelőt használunk, annak érdekében, hogy ne legyen más színű a fejünk illetve a testünk. Bármilyen eszközzel eldolgozhatjuk, én ecsettel szoktam és még egy fontos dolog: ne csak az állunkig kenjük el, le kell vinni a nyakhoz is és a fülünkre is, hogy egységes összképet kapjunk. Alapozó után jöhet a púderezés, amely mattítja az arcot, ez megint csak az olajos arctól véd meg. Én ez után bronzosítóval árnyékolom az arcom majd highlighterrel kiemelem az arc éleit. A szemöldökkel szoktam folytatni, amit nem viszek túlzásba: egy színtelen szemöldök géllel átfésülöm a szálakat, ezzel is fixálom. Utolsó előtti lépésként ki spirálozom a szempilláimat és legvégül következnek az ajkak, melyekre hangulattól függően vagy egy ajakápolót teszek, vagy egy természetes színű matt rúzst. Számomra ezt jelenti, az egyszerű, hétköznapi smink.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivien-blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9816531364
süti beállítások módosítása